Живе на узліссі та їсть одну кукурудзу — чим унікальна французька курка St. Sever
Історія появи французької органічної курятини не менш цікава, ніж сам продукт. Тож із неї і почнемо.

У 50-х роках збирачі каучуку, які видобували сік для промислових цілей, побачили, що їхня професія скоро зникне через появу нафтопродуктів.

Тому вони поєдналися і вирішили вирощувати домашніх курок, не порушуючи краси улюбленого лісу Ланд.

Для цього колишні збирачі каучуку розробили унікальний метод розведення, переміщуючи курок з місця на місце у спеціальних пересувних курниках.

Дерев'яні будиночки називаються marensine. Курки в них лише сплять та відпочивають. А решту часу вільно гуляють чудовим, величезним лісом серед сосен і папоротей на чистому повітрі.
Ця бізнес-модель справила справжній фурор у фермерському господарстві, дозволивши захистити ліс від вирубки, а птахам подарувати майже повну свободу.

Ще одна особливість французької курки, купити яку вам точно захочеться після цієї розповіді – раціон.

Птахів породи білошийка годують переважно кукурудзою, яку виробляють самі фермери. Перед подачею зерно подрібнюють, змішують із соєю та люцерною.

Курки самі додають у цю корисну суміш різні насіння та комах, яких знаходять під час своїх прогулянок.
Через 9 років фермери об'єднаються в союз птахівників Syndicat Du Poulet Jaune des Lendes. Це дозволило захистити якість курятини та фермерів, забезпечивши їм стабільний дохід.
У 1965 РОКУ ST. SEVER ВПЕРШЕ ОТРИМАЛО ПРЕМІЮ LABEL ROUGE. ЇЇ У ФРАНЦІЇ ПРИСУДЖУЮТЬ ТІЛЬКИ УНІКАЛЬНИМИ ПРОДУКТАМИ НАЙВИЩОЇ ЯКОСТІ, ЯКІ ПРОЙШЛИ ВСЮ СУРОГУ СЕРТИФІКАЦІЮ.
Через півстоліття більше 40 фермерів так само дотримуються своєї технології і тримають марку. Органічна курка з південного заходу Франції не має собі рівних за якістю та смаком.

Незважаючи на впровадження інноваційних технологій, птах, як і раніше, харчується лише натуральним кормом та вручну сортується на всій виробничій лінії.

На ціну органічної курятини впливає і те, що St.Sever дотримуються принципу, що фермери повинні слідувати за ритмом птиці, а не навпаки. Тому курку вирощують щонайменше 60 днів.

Купити французьку жовту курку St.Sever у Дніпрі можна у Meat In House. Доставка по всій Україні у термобоксі.
Усі фото та відео матеріали належать їхнім власникам та використовуються лише з демонстраційною метою.